Guus Meeuwis en Live naar Paleis Soestdijk

Guus Meeuwis en Live naar Paleis Soestdijk
Guus Meeuwis
© FOTO ANP
Baarn

Guus Meeuwis en de rockband Live zijn toegevoegd aan het programma van Royal Park Live in de tuinen van Paleis Soestdijk.

Eerder werd jazz- en soulzanger Gregory Porter al gecontracteerd. Guus Meeuwis is op 5 juli de hoofdact, naar het zich laat aanzien. Porter speelt op 6 juli en Live op 7 juli. Iedereen kent Guus Meeuwis. De Brabander is uitgegroeid tot een van Nederlands populairste troubadours.

Opmerkelijk is de komst van de Amerikaanse band Live (ook wel bekend als +Live+). De rockers, met hun charismatische frontman en zanger Ed Kowalczyk, scoorden in de jaren negentig de hits ’I Alone’, ’Lightning Crashes’ en ’All Over You’. Later volgde nog een hit: ’Overcome’. Live speelt op 27 juni al in Nederland op Concert at Sea.

Live was van 1989 tot en met 2009 bijeen. Daarna begon leadzanger Ed Kowalczyk een solocarrière, mede als gevolg van interne ruzies en een rechtszaak over de bedrijfsvoering. Eind 2016 keerde hij terug bij Live. De muziek van Live, die enigszins aan Nirvana doet denken, is hard en intens. Sinds 2017 tourt Live weer en eind 2018 verscheen er nieuw materiaal, de ep Local717.

Lees ook: Geen heavy metal à la Metallica op Royal Park Live en

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie