Hilversum lanceert actieplan voor LHBTI

Hilversum lanceert actieplan voor LHBTI
Hilversum

De gemeente Hilversum heeft een actieplan gelanceerd voor LHBTI. „In Hilversum mag je zijn wie je wilt en houden van wie je wilt, dat gaan wij op verschillende manieren zichtbaar maken in Hilversum”, aldus wethouder Karin Walters.

De wethouder is „heel blij” met de totstandkoming van het beleidsplan. „We hebben de afgelopen weken gezien dat het een superbelangrijk item is”, verwijst zij naar de Nashville-verklaring. „Wij willen in Hilversum vooruit in de tijd.”

Er zijn vijf speerpunten in het beleidsplan: ontmoeten, sociale acceptatie, zichtbaarheid, veiligheid en voorbeeldfunctie. Zo komt er voorlichting op scholen, sportclubs en bij ouderen. Er wordt extra aandacht voor veiligheid gevraagd bij de horeca. De gemeente gaat het goede voorbeeld geven door bijvoorbeeld de regenboogvlag te laten wapperen en in het centrum onder meer regenboogbankjes te plaatsen.

Daarnaast zijn er bijeenkomsten in wijkcentrum De Geus. Daar wordt gesproken over wat er speelt in Hilversum. „Het is de bedoeling dat onder andere homo’s, lesbiennes en transgenders elkaar straks goed kunnen ontmoeten in Hilversum”, aldus Walters. „In Amsterdam en Utrecht kan dat al, maar in Hilversum is niets te doen.”

Lees ook: Hilversum hijst als eerste in regio de regenboogvlag

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie