Cel geëist tegen 14-jarige overvaller supermarkt Huizen

Cel geëist tegen 14-jarige overvaller supermarkt Huizen
Huizen

Het OM wil dat een nu 15-jarige jongen uit Huizen 50 uur werkstraf en 1 maand jeugdgevangenis krijgt opgelegd voor een gewapende overval.

De tiener was meer dan een jaar geleden betrokken bij een mislukte overval op een supermarkt aan de Jacob van Heemskerkstraat in Huizen. De zaak tegen een even jonge mede-overvaller werd uitgesteld.

De eigenaar van supermarkt Attent in Huizen werd op 23 november 2017 overvallen door twee jongens. De overvallers droegen capuchons en zonnebrillen. Ze dreigden met een hamer en ze riepen om geld. De eigenaar bleef rustig en sprak de jongens aan. Die renden de winkel uit en gingen ervandoor op een scooter. De scooter werd bestuurd door een derde verdachte.

Volgens het OM maakten de verdachten deel uit van een jeugdgroep, die samenkwam om strafbare feiten te plegen.

Lees ook: Nieuwe aanhoudingen voor straatroven en overval Huizen en Bussum

Taps

De politie kon de complete bende, negen jongens tussen 13 en 18 jaar oud, aanhouden nadat ze zich misdroegen tegen de Huizer. Die werd naar een kerk gelokt en daar werd hij beroofd en bedreigd door drie andere jongens. Na die beroving was de tiener slachtoffer van een misdrijf en kon zijn telefoon worden afgeluisterd. Alle taps en verklaringen leverden volgens de officier van justitie genoeg bewijs op.

De rechtbank trekt twee dagen uit voor alle strafzaken. Maandag op de eerste zittingsdag eiste het OM ook al werkstraffen tegen 5 verdachten.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie