Avondvierdaagse Huizen 2019 is afgelast

Avondvierdaagse Huizen 2019 is afgelast
Huizen

De Avondvierdaagse Huizen gaat dit jaar niet door. ’In 2020 wordt er een laatste poging gedaan om het evenement weer op poten te krijgen’, meldt de organisatie.

Na een redelijke drukke opkomst blijken er toch niet voldoende vrijwilligers beschikbaar te zijn op de benodigde plaatsen, aldus het bestuur. ’Wij hebben daarom besloten om de loop dit jaar af te gelasten.’

Na de oproep in diverse media en via diverse kanalen zijn er ongeveer twintig reacties van mensen gekomen die aanboden om ondersteuning te bieden. De vacatures voor het controleren en uitzetten van de routes waren al snel opgevuld. Het tweede grote probleem, de verkeersregelaars voor de veiligheid onderweg, blijft echter bestaan.

Niet voldoende

,,Er hebben zich zeven mensen als verkeersregelaar aangeboden”, vertelt voorzitster Esther Zieltjens. Nadat deze mensen zich hebben aangeboden is er direct een inventarisatie gemaakt bij de vaste vrijwilligers. ,,Het totaal aantal verkeersregelaars viel dusdanig tegen dat het totaal ongeveer hetzelfde was als in 2018. Maar dat was nu juist niet voldoende voor een veilige loop.”

Verdubbeling

Er waren aanbiedingen waarbij tegen een aanzienlijk hogere financiële vergoeding er mogelijk mensen van buiten beschikbaar zouden zijn. Maar hier wilde het bestuur niet over denken. ,,Je kan het niet maken om een paar mensen een aanzienlijke vergoeding te betalen en anderen niet”, stelt penningmeester Joel Wortel aan. ,,Bovendien zou dit direct uit de zakken van de deelnemertjes moeten komen wat misschien een verdubbeling van het inschrijfgeld tot gevolg heeft.”

Aan de slag

De kasreserve is voldoende om een jaar pas op de plaats te maken, maar volgend jaar moet er een beslissing komen. Het bestuur hoopt dat alle nieuwe vrijwilligers tegen die tijd nog steeds zin hebben om te helpen en zal andere mogelijkheden zoeken om voldoende extra vrijwilligers, met name verkeersregelaars, te zoeken. Het bestuur gaat dus dit najaar weer aan de slag met werving en planning.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie