Politie is dader branden Hilversum nog niet op spoor

Politie is dader branden Hilversum nog niet op spoor
Hilversum

De politie zit met de handen in het haar. De afgelopen maand werd brand gesticht in drie Hilversumse panden. Op twee andere momenten bleef het bij een poging. Maar een dader is nog altijd niet gepakt. Het lijkt nu wachten op de volgende brand bij een horecatent.

De eerste brand werd gesticht op 21 december bij shisha lounge Rotana Lounge aan de Larenseweg in Hilversum. Er werd iets brandends naar binnen gegooid. De schade die ontstond was groot.

Vijf dagen later werd er alarm geslagen bij bedrijfsmakelaar Castanea aan de Arena. Ook hier was een raam ingegooid en er werd een sterke benzinelucht geroken. Even later klonk een knal. Ditmaal bleek er wel brand te zijn uitgebroken. Ook hier was veel schade door de vlammen.

Ook in het nieuwe jaar was het raak. Op 10 januari werd brand gesticht in Thais restaurant Roeng Reang aan de Langestraat. Ook hier werd een ruit ingegooid, waarna er iets brandends naar binnen werd gegooid. Ook de buren - Theehuis Sahara - waren dezelfde nacht doelwit. Maar daar bleef het bij een ingegooid ruit.

Politie is dader branden Hilversum nog niet op spoor
Veel schade na de brand bij Castanea.
© foto Caspar Huurdeman

De politie heeft nog altijd geen enkele brandstichter in de kraag weten te vatten. Sterker nog: de zoektocht naar de daders is nog in volle gang.

Een woordvoerster: „Alle branden hebben wij in onderzoek. Er is een buurtonderzoek gestart, getuigen zijn gehoord en opgeroepen om zich te melden. Daarnaast zijn er camerabeelden opgevraagd en door de Forensische Opsporing zijn sporen veilig gesteld.”

Maar dus zonder resultaat. De woordvoerster: „We hebben in ieder geval geen aanwijzingen of enig vermoeden dat we te maken hebben met een pyromaan.”

Politie is dader branden Hilversum nog niet op spoor
De brand bij het Thaise restaurant aan de Langestraat.
© foto Mizzle media

Erg opvallend is dat de manier van werken overeenkomsten vertoont, maar dat de brandhaard steeds op een andere manier ontstaan is.

Dat blijkt uit woorden van de zegsvrouw: „Bij alle branden werd eerst een ruit vernield en daarna brand gesticht. Maar de oorzaak van de brand was bij elk incident op een andere manier. Hier zijn naast het vernielen van de ruit geen verbanden in te vinden.” Verder wil zij daar weinig over kwijt: „Hoe er precies brand werd gesticht, gaan wij niet zeggen. Dat is teveel daderinformatie.”

Volgens de politie is er dus vooralsnog geen verband tussen de drie branden: „Uiteraard kijken wij altijd bij branden of er een verband is tussen de incidenten. Op dit moment is daar geen sprake van, maar het is nog te vroeg om dit met zekerheid te zeggen.”

Over de kans op meer branden in de Hilversum horeca wil de politie niets kwijt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie