Oplichter in Bussum mogelijk ’Schrik van Laren’

Leander Mascini
Bussum

De ’Schrik van Laren’ is mogelijk weer actief. Bussum wordt de afgelopen weken geteisterd door een oplichter. De man belt bij bewoners aan en vraagt om geld. De politie onderzoekt nu of de man wellicht de 31-jarige Hilversummer Sylvester (beter bekend als Michael S.) alias ’De Schrik van Laren’ is.

De politie in Bussum krijgt sinds enkele weken meldingen en aangiftes van een man die aan de deur staat met een babbeltruc om geld af te troggelen. De ene keer is hij een buurtbewoner die zichzelf heeft buitengesloten.

Lees ook: Vijf maanden cel voor Hilversumse 20-euroman

Het geld is nodig om een treinkaartje te kopen om op die manier een reservesleutel te halen bij familie. De andere keer heeft hij geld nodig voor een taxi of benzine. De bedragen variëren van 5 tot 40 euro.

De oplichter is nog altijd niet opgepakt. De politie is naar hem op zoek en sluit niet uit dat het een oude bekende is. Het is namelijk goed mogelijk dat de oplichter ’De Schrik van Laren is’, weet ook de politie.

Een woordvoerder: „Wij weten niet of hij het is. Maar het is zeker een van de scenario’s die wij momenteel onderzoeken.” Michael S. had ongeveer dezelfde babbeltrucs.

De politiewoordvoerder roept bewoners op om vooral geen geld te geven als de man voor de deur staat. De politie hoopt dat bewoners een signalement door kunnen geven of in de mogelijkheid zijn om een foto te maken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.