Muider Roemer voor echtpaar Van Dijk

Muider Roemer voor echtpaar Van Dijk
Nicolaaskerk.
© Foto Studio Kastermans
Muiden

Jan en Bep van Dijk uit Muiden kregen zaterdag de Muider Roemer uitgereikt door burgemeester Han ter Heegde en wethouder Geert-Jan Hendriks.

Het echtpaar ontving de gemeentelijke prijs voor Muider vrijwilliger van het jaar vanwege haar jarenlange activiteiten binnen de Rooms-Katholieke Parochie van Levend Water in de Nicolaaskerk. Jan en Bep van Dijk hebben verschillende taken op zich genomen, soms individueel, vaak samen. Zo bereiden ze kerkdiensten voor, onderhouden ze de tuin en de begraafplaats en bezoeken ze zieken. Daarnaast zorgen ze voor vervoer tussen huis en kerk voor mensen die niet meer zo mobiel zijn.

Ook buiten het parochiewerk zet het echtpaar zich in voor anderen en helpt ze mee het groen in de eigen buurt en in de volkstuin op orde te houden. De normaalste zaak van de wereld, vinden jan en Bep van Dijk zelf. De omgeving die het duo voordroeg, noemt het juist bijzonder.

De uitreiking vond plaats aan het einde van de nieuwjaarsreceptie van de Stadsraad Muiden in het Muizenfort. Aansluitend vond in de Grote Kerk het Nieuwjaarsconcert van Muiden plaats.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie