Action opent zaterdag (eindelijk) de deuren in Huizen

Action opent zaterdag (eindelijk) de deuren in Huizen
Al in augustus vorig jaar werd er verbouwd in het pand aan het Oude Raadhuisplein.
© Archieffoto: Studio Kastermans
Huizen

Het langverwachte Action-filiaal in Huizen opent zaterdag zijn deuren. Dat bevestigt een woordvoerster van de winkelketen.

De lageprijzen-winkel is gevestigd op de plek waar eerst de Kijkshop en Scapino zaten, aan het Oude Raadhuisplein. De verbouwing van het pand heeft maanden in beslag genomen.

De Action gaat het in Huizen ’net wat anders doen’, weet de website OpHuizerhoogte.nl te melden. ’Zo zijn de kleuren wat frisser, geen plafondplaten en is Action meer milieubewust door onder andere led verlichting te gebruiken. De paden zijn wat breder opgezet en efficiënter ingedeeld met groepen die beter op elkaar aansluiten.’

Parkeren

Het complex op de hoek met Achterbaan beschikt over een ondergrondse parkeergarage en een parkeerdek. Deze gratis parkeerruimte kan gebruikt worden door alle bezoekers van het centrum, inclusief de klanten van de Hema, Scapino en de andere winkels in het complex. De in- en uitgangen zijn aan de Havenstraat en de Middenweg. De komst van de Action zal voor extra verkeersdruk op de smalle straten in het Oude Dorp van Huizen zorgen.

Blij

Agnes Haverkort, samen met Anne Marie Hesta voorzitter van winkeliersvereniging Hart van Huizen, meldde in het verleden al blij te zijn met de komst van de Action. ,,Ik ben blij dat er er weer een plek gevuld gaat worden, en dan ook nog met een winkel die Huizers graag willen. Dit is een uitstekende locatie, aan de rand van het centrum en met veel parkeergelegenheid.”

De centrumwinkeliers verwelkomen de lageprijzen-keten. ,,Je moet van alles wat hebben. Met de Action aan de ene kant van het centrum en een nieuwe supermarkt aan de andere kant, dan is al heel veel ingevuld.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie