Twee Osmond Brothers naar De Vorstin

Twee Osmond Brothers naar De Vorstin
Merrill (links) en Jay Osmond.
Hilversum

Het duurt nog even, want de geplande datum is 17 november van dit jaar, maar dan zal De Vorstin in Hilversum The Osmond Brothers verwelkomen.

Het is voor het eerst sinds 1975 dat een paar leden van de oorspronkelijke band, bestaande uit vele broers Osmond, in Nederland optreden. De mormoonse familie bestond uit negen kinderen. Voor de vrouwen die in de jaren zeventig verliefde pubers waren: Little Jimmy Osmond en Donny Osmond zijn er straks niet bij in Hilversum.

Tegenwoordig vormen Merrill en Jay de officiële Osmond Brothers. In eigen land treedt de Amerikaanse band nog wel eens op met zus Marie Osmond en een andere broer, Wayne. Voor de Europese tournee in het najaar zijn Merrill en Jay de enige oorspronkelijke bandleden.

Donny Osmond heeft al heel lang een solocarrière. Broer Alan lijdt aan multiple sclerose en met Jimmy Osmond, de jongste van het stel, gaat het ook niet zo goed. Eind december kreeg hij een beroerte. In 1972 scoorde hij een enorme solohit met Long haired Lover from Liverpool. De Osmonds waren razend populair en vormden destijds de blanke tegenhanger van The Jackson 5.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie