Gezocht: plek voor HBEL-regiozorgcentrum in Huizen

Gezocht: plek voor HBEL-regiozorgcentrum in Huizen
Maarten Hoelscher: ’In gesprek’
Huizen

De gemeente Huizen is op zoek naar plekken voor de vestiging van een regiozorgcentrum (RZC) van Tergooi binnen de eigen grenzen. Dat meldt PvdA-wethouder Maarten Hoelscher.

Het nieuwe college heeft gesproken met het ziekenhuisbestuur. Belangrijkste onderwerpen waren ontwikkelingen rondom de locatie van Tergooi in Blaricum en een regiozorgcentrum. Als alles volgens plan verloopt gaat de spoedeisende eerste hulp en de daarbij noodzakelijke (spoed)klinische zorg in het laatste kwartaal van 2021 vanuit Blaricum naar Hilversum over.

Aanrijnormen

’Daarmee komen de normen, zoals aanrijnormen, voor inwoners van Huizen niet in het geding’, stelt Hoelscher gerust. Tergooi wil rond die tijd - ’maar niet direct verbonden met het verplaatsen van de spoedeisende eerste hulp’ - in de HBEL-regio een regiozorgcentrum realiseren. Met zo’n centrum wil Tergooi de zorg dichtbij inwoners organiseren, waarbij eerstelijns-zorg en specialistische zorg samenwerken.

Verkennen

Op dit moment is Tergooi met diverse (zorg)partners zoals huisartsen de behoeften en mogelijkheden aan het verkennen, aldus Hoelscher. ’Vragen als op welke ziektebeelden of zorgvraag een regiozorgcentrum kansen biedt, en hoe de samenwerking tussen Tergooi en de eerste lijn er uit moet zien, komen hierbij aan bod.’ Het Huizer college heeft gemeld graag te willen faciliteren in dat proces. Concreet betekent dit dat de gemeente verkent of en zo ja welke locaties in Huizen voor een regiozorgcentrum interessant kunnen zijn, en daarover met Tergooi in gesprek blijft.

Lucent

In december 2017 was het Lucentterrein in beeld. De verkoop van een kavel op dit bedrijventerrein door Slokker Vastgoed was volgens burgemeester Fons Hertog indertijd ’een concrete optie’.

De ontwikkeling van het andere RZC, in Weesp, is overigens al in volle gang.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie