Jonge Baarnse helden gezocht voor het Cruyff Court

Jonge Baarnse helden gezocht voor het Cruyff Court
Het Cruyff Court aan de prof. Krabbelaan in Baarn.
© Archief
Baarn

Heroes of the Cruyff Court noemen ze het. De jonge helden uit Baarn die samen dit jaar een event gaan organiseren. Op het Cruyff Court uiteraard.

Onze bekendste voetballer Johan Cruyff leerde voetballen op straat in Betondorp in Amsterdam. Maar sporten op straat is er niet meer bij, en om kinderen toch de gelegenheid te bieden samen buiten te spelen, vriendschappen te sluiten en hun talenten te ontdekken, bedacht hij de Cruyff Courts, voetbalveldjes midden in woonwijken. Vele tientallen zijn er al, en ook in Baarn is er een, aan de prof. Krabbelaan.

En daar willen de jongerenwerkers van Welzijn Baarn de jeugd een ’event’ gaan laten opzetten. Vier tot acht kinderen tussen de 14 en 21 jaar zoeken de jongerenwerkers voor het organiseren ervan. Wat het wordt, hoe ze het gaan doen, wie welke taak op zich neemt, dat moeten ze samen beslissen. Begeleid door Community Cruyff Coach Masja van der Linden gaan ze vanaf 22 januari aan de slag. Het levert ze een mooi certificaat van de Cruyff Foiundation op en een verzoek om vaker mee te helpen bij het organiseren van activiteiten. Wel even contact opnemen. Via masja@welzijnbaarn.nl of met jongerenwerker Abdessamad Astitou, abdessamad@welzijn.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie