Opnieuw brandstichting in Hilversum: ’nog geen link met eerdere branden’

Opnieuw brandstichting in Hilversum: ’nog geen link met eerdere branden’
De brandweer blust bij het Thaise restaurant Roeng Reang.
© foto mizzle media
Hilversum

Er is opnieuw brand gesticht in een horeca-pand in Hilversum. In de nacht van woensdag op donderdag werd er een brandend voorwerp door een ruit van het Thaise restaurant Roeng Reang aan de Langestraat gegooid. De afgelopen weken werden er vaker Hilversumse panden in brand gestoken.

De brand bij Roeng Reang werd opgemerkt door de bewoner van de woning boven het Thaise restaurant. Door het glasgerinkel werd hij wakker en belde 112. De man zag ook hoe een brandend voorwerp door de ruit van de deur werd gegooid. De twee daders zouden zijn weggereden op een scooter, in de richting van hotel Gooiland. Door de oplettende bewoner kon de brandweer snel ingrijpen. Maar ondanks het snelle blussen heeft het pand toch veel schade opgelopen.

Bij de naastgelegen theesalon Sahara werd ook in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd brand te stichten. Daar bleef het bij een kapotte ruit.

Vaker branden

Het is de laatste tijd wel vaker raak in Hilversum. Op 26 december werd er brand gesticht bij bedrijfsmakelaar Castanea aan de Arena. Ook hier was de schade groot. De politie doet nog altijd onderzoek naar de oorzaak van de brand. Een paar dagen eerder, op 21 december - woedde er ook een brand bij het waterpijpcafé Rotana Lounge aan de Larenseweg. De politie meldt dat de brand in de shisha lounge is aangestoken. „Ja, het gaat om brandstichting”, aldus een woordvoerster.

Een woordvoerster van de politie geeft aan dat zij momenteel nog niet kan vertellen of de brandstichtingen bij het Thaise restaurant en de eerdere branden bij Castanea en de shisha lounge iets met elkaar te maken hebben. Volgens de zegsvrouw „geven de feiten nu nog geen aanleiding daartoe.” Maar het wordt ook nog niet uitgesloten: „Uiteraard houden we rekening met alle scenario’s.” De politie kan nog niet vertellen of er verdachten zijn aangehouden voor de eerdere branden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie