Premium

Grandcafé Eemland in Eemnes plek om te trouwen

Grandcafé Eemland in Eemnes plek om te trouwen
In 2017 won Eemland de terrassentest van De Gooi- en Eemlander
© Studio Kastermans/Ben den Ouden
Eemnes

Het moet al gek lopen wil Grandcafé Eemland in Eemnes niet op afzienbare termijn een plek worden waar stellen in het huwelijk kunnen treden. Daartoe moet het etablissement aan de Laarderweg wel worden aangewezen als ’huis der gemeente’.

Burgemeester en wethouders hebben daartegen geen bezwaar, zo blijkt uit hun voorstel aan de gemeenteraad. Maandag 21 januari praat de politiek er voor het eerst over, daarna is de finale beslissing aan de voltallige raad.

Het college heeft een ontwerp-vereenkomst voorbereid waarin onder meer staat hoe Eemland alles netjes en representatief op orde moet hebben. Zo staat er dat de ambtenaar van de burgerlijke stand gebruik moet kunnen maken van een toilet en een omkleedruimte.

Het is de bedoeling de overeenkomst te sluiten voor een jaar en die termijn telkens stilzwijgend met een jaar te verlengen - tenzijde gemeente of de uitbater van Eemland de overeenkomst wil opzeggen.

Behalve op zon- en feestdagen kunnen straks in Eemland huwelijken worden voltrokken van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 20 uur.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.