Regenboogvlag ook Huizen, Baarn, Blaricum en Stichtse Vecht

Het Huizer college hijst gezamenlijk de vlag.© foto gemeente

Joyce Huibers
Hilversum

Op verschillende plekken in de regio is het voorbeeld van Hilversum gevolgd en is de regenboogvlag gehesen als steunbetuiging aan de LHBTI-gemeenschap.

Onder andere de gemeenten Huizen, Baarn, Blaricum en Stichtse Vecht lieten de regenboogvlag wapperen tegen de zogeheten Nashville-verklaring, net als de Baarnse zorginstelling Amerpoort en het Baarnsch Lyceum.

Predikanten Peter Korver, Tom Rijken en pastoraal werker Monika Rietveld van De Kapel in Hilversum reageren ook op het pamflet waarin onder meer betoogd wordt dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen een man en een vrouw.

’De inhoud is strijdig met alles waar onze vrijzinnige geloofsgemeenschap voor staat. Voor ons staat de acceptatie en gelijkwaardigheid van mensen voorop, ongeacht welke seksuele oriëntatie zij hebben’, schrijven de drie.

Zij sluiten zich aan bij de verklaring van de remonstranten, vrijzinnigen en apostolischen in Nederland.

Daarin staat onder meer: ’Wij zijn voor verbinding en niet voor verklaringen die ondertekend moeten worden om mensen buiten te sluiten. (...)Wij voelen ons bezwaard om hierover nu in de publiciteit te komen. De Nashville-verklaring laat ons echter geen keus om een tegengeluid te laten horen. Geloven in de liefde betekent geloven in mensen, álle mensen, ongeacht hun seksualiteit’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.