Mediapark verkocht aan vastgoedonderneming Pinnacle

Alexander Poort
Hilversum

Het Mediapark in Hilversum is verkocht. Europa Capital eigenaar van Media Park Enteprise (MPE) heeft overeenstemming bereikt met Pinnacle, een Amsterdamse vastgoedonderneming waarvan prins Bernhard jr. een van de aandeelhouders is.

De gemeente Hilversum is het afgelopen jaar door Europa Capital doorlopend op de hoogte gebracht van ontwikkelingen in het verkoopproces van deze, voor Hilversum belangrijke plek.

,,Er is een einde gekomen aan de onzekerheid met betrekking tot de toekomstig eigendom van het Mediapark, daar ben ik blij mee’’, laat wethouder Wimar Jaeger weten in een eerste reactie. ,,Het is positief dat de ontwikkelde visie op het mediapark een stevige basis heeft gelegd voor optimisme over de toekomstige mogelijkheden van het park. Het heeft een gewenste impuls gegeven aan het verkoopproces. Wij zien uit naar een goede samenwerking met de nieuwe eigenaar om het mediapark om te vormen naar een toekomstbestendig en levendige bedrijfscampus voor de creatieve digitale media industrie”, aldus Jaeger.

Lees ook: Mediapark staat in het geheim te koop

Het Mediapark omvat ruim 150 duizend vierkante meter bedrijfsruimte voor mediagerelateerde bedrijvigheid. In 2017 en 2018 is gewerkt aan een visie op de toekomstbestendigheid van het Mediapark.

De gemeente Hilversum heeft geen contact gehad met prins Bernhard jr. bij het sluiten van de deal, aldus Jaeger. De prins kwam de laatste tijd vaker in het nieuws rond zijn activiteiten in de vastgoedwereld. Dit leverde hem de bijnaam 'pandjesprins' op. Zo zou hij behoren tot de grootste vastgoedbezitters van Amsterdam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.