Hilversum hijst als eerste in regio de regenboogvlag

De Hilversumse wethouder Karin Walters bij de regenboogvlag.

De Hilversumse wethouder Karin Walters bij de regenboogvlag.© foto gemeente

Leander Mascini
Hilversum

Verschillende gemeenten in Nederland hebben maandag de regenboogvlag gehesen tegen de zogeheten Nashville-verklaring. In de regio was Hilversum de eerste die dit heeft gedaan.

Wethouder Karin Walters legt in een video op de Facebookpagina van de mediastad uit waarom de LHBTI-vlag aan de gevel van het raadhuis wappert: „In Hilversum hebben we de regenboogvlag gehesen. In Hilversum mag je zijn wie je bent en houden van wie je wilt.”

Lees ook: Ook Huizen hijst regenboogvlag tegen intolerantie

Raadslid Mark Eijbaard van de PvdA in Baarn oppert op Twitter dat de burgemeester een regenboogstropdas draagt op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De vlag heeft Baarn overigens niet gehesen.

In de omstreden Nashville-verklaring staat onder meer dat goede christenen homoseksualiteit altijd dienen af te wijzen. ’God heeft het huwelijk bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen een man en vrouw’. Verder zou het zondig zijn om homoseksuele onreinheid en transgenderisme goed te keuren. Ook wordt er in de verklaring gesuggereerd dat genezing voor bovenstaande mogelijk is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.