Stem hier voor de Gooi- en Eemlander van het jaar

Wim Wegman

Welke regiogenoot maakte in 2018 het verschil? Jij kan dat dat bepalen. Acht kandidaten (eigenlijk negen, want een van de genomineerden is een duo) strijden om de prestigieuze titel De Gooi- en Eemlander van het jaar. Stemmen kun je onderaan dit artikel.

Lees hier de interviews met de kandidaten.

Bert Gravendeel uit Hilversum zorgt ervoor dat ouders meer te weten komen over meningokokken, de ziekte waaraan hij vier maanden geleden zijn 17-jarige zoon Maurits verloor.

Wil Drost uit Soest, die actief was in wijkbeheerteam Soestdijk/’t Hart en parcourswacht is bij AV Pijnenburg. Daarnaast staat ze al dertig jaar klaar voor haar inmiddels 89-jarige buurvrouw en ontfermde ze zich twintig jaar over haar tante.

Meijndert Ruitenberg uit Hilversum, de spil van Wijkcentrum De Geus in zijn woonplaats.

Henk van Hees uit Eemnes is vicevoorzitter van de Historische Kring Eemnes. Hij schrijft voor het kwartaalblad. In zijn werk vindt hij vooral het verhaal de ’gewone Eemnessers’ interessant.

Carin Stolk uit Kortenhoef wil iets doen tegen eenzaamheid. Ze is een van de drijvende krachten achter de website Vriendenkiezen.nl.

Lucas Mol uit Huizen is de motor achter De Groene Afslag, een ‘duurzaam inspiratiehuis’ in de oude barakken van Crailo. De voormalige reclameman wil laten zien dat het verschil is te maken door de natuur haar gang te laten gaan.

Fahima Popal uit Weesp is voorzitter van de Stichting Vrouwen van Weesp, die vrouwen met een buitenlandse achtergrond mondiger wil maken en hen als gelijkwaardige burgers in de samenleving wil laten functioneren.

Peter Kos en Pieter Hogenbirk uit Huizen vormden de oude energiecentrale in Huizen om tot culturele hotspot/annex restaurant en ontmoetingsplek. Met het nieuw leven inblazen van industrieel erfgoed gaven ze dit deel van Huizen nieuw elan.

Appgebruikers stemmen hier.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.