Burgemeester Stichtse Vecht (57) overleden

Maarssen

Burgemeester Marc Witteman van de gemeente Stichtse Vecht in de provincie Utrecht is maandagavond op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker.

Nadat zijn ziekte eind april vorig jaar bekend werd, heeft Marc Witteman nog bijna anderhalf jaar als burgemeester doorgewerkt. Op 1 augustus was hij genoodzaakt zich ziek te melden, waarna Yvonne van Mastrigt aantrad als waarnemend burgemeester.

Witteman werd op 29 januari 2015 geïnstalleerd bij de gemeente die ongeveer 64.000 inwoners telt en in 2011 werd gevormd door de samenvoeging van de gemeenten Breukelen, Loenen en Maarssen.

Het gemeentebestuur is ,,diep geraakt" door zijn overlijden. ,,Marc Witteman was een rasbestuurder. Verbindend, daadkrachtig, bereikbaar, vernieuwend en integer: zo blijft hij ons inspireren. Wij leven intens mee met zijn vrouw en de kinderen en wensen hen veel sterkte", aldus Van Mastrigt.

De burgemeester van Stichtse Vecht - was daarvoor achtereenvolgens wethouder in zijn geboorteplaats Hillegom, burgemeester van Warmond, wethouder in Leiden en gedeputeerde van Flevoland.

Wie afscheid wil nemen van Witteman, kan dat doen op zaterdag 29 december tussen 10.00 en 20.00 uur in Boom en Bosch in Breukelen. Hij wordt op 2 januari in besloten kring gecremeerd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.