In 60 seconden: Op hol geslagen

Joyce Huibers

Op de eerste dag dat iedereen vrij is deze kerstvakantie, word ik wakker van een irritant geluid. Alsof er een auto met stationair draaiende motor naast mijn bed staat, zo hard klinkt het in de stilte. Zeker twee minuten lang vervloek ik de buurjongen met zijn eeuwige brommertjes en busjes. Tot ik me realiseer dat het geluid uit ons huis komt.

In de badkamer kijk ik verbaasd naar de roze elektrische tandenborstel van mijn dochter die licht stuiterend op de wastafel ligt.

Op vol vermogen draait de kop zijn rondjes. In de vroege ochtend spontaan op hol geslagen. Ik druk op de aan en uit knop, maar er gebeurt niets. Tien, twintig, dertig keer druk ik op die knop, maar niets helpt.

Vertwijfeld loop ik op en neer door het huis, bedenkend waar ik het ding moet laten. Hij zal toch wel een keer stoppen? Normaal zijn die krengen binnen no-time leeg. Uiteindelijk wikkel ik de tandenborstel maar in een doek en gooi ’m in een doos op de studeerkamer.

Vriendlief, inmiddels ook wakker, zoekt slaperig op zijn telefoon naar een meer permanente oplossing. Zet de borstel in de oplader, zegt internet. Een weldadige stilte valt direct over het huis.

Ik kan het niet laten en haal ’m toch weer even uit de lader. De tandenborstel kijkt me onbewogen aan. Ik voel een lichte teleurstelling, alsof het gewoon een droom was.

Meer nieuws uit Opinie-Column

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.