Twee autobranden in Hilversum kort na elkaar, politie onderzoekt verband

1 / 8
Hilversum

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er in Hilversum kort na elkaar twee auto's in brand gevlogen. De politie doet forensisch onderzoek om erachter te komen of de branden met elkaar te maken hebben.

De eerste autobrand was op de hoek van de Berlagelaan en de Vingboonstraat in Hilversum-Noord. Snel optreden van de brandweer kon voorkomen dat de auto volledig uitbrandde, maar de schade is aanzienlijk. Volgens de brandweer is het vuur begonnen bij het rechter voorportier. De auto zal worden afgesleept voor onderzoek.

Ongeveer drie kwartier later ging even verderop aan de Reigerstraat ook een auto in vlammen op. Gelukkig was ook hier de brandweer snel ter plekke en kon worden voorkomen dat de auto, samen met de persoonlijke eigendommen van de bestuurder, verloren ging. Ook deze brand lijkt aan de voorkant van de auto te zijn ontstaan.

Of beide branden met elkaar in verband staan en of er sprake is van brandstichting is op dit moment niet duidelijk. De Forensische Opsporing van de politie gaat de zaak onderzoeken.

Foto’s: Mizzle Media

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.