Hilversumse (18) opgepakt voor afpersing met naaktfoto’s

Hilversumse (18) opgepakt voor afpersing met naaktfoto’s
© Foto ANP
Hilversum

Een 18-jarige vrouw uit Hilversum is opgepakt op verdenking van afpersing. Ze maakte deel uit van een groep die minstens tien jonge vrouwen heeft bedreigd met het verspreiden van hun naaktfoto’s, meldt de politie vrijdag.

Het onderzoek naar de cyberbende begon na een aangifte van een vrouw uit Vlissingen. Zij zou worden afgeperst door een man uit Den Haag, die dreigde naaktfoto’s van haar op internet te zetten, als ze geen geld zou betalen.

De Hagenaar is dinsdag 27 november opgepakt in een woning in zijn woonplaats. Uit onderzoek naar onder meer zijn telefoon en laptop bleek dat drie vrouwen mogelijk bij de zaak betrokken zijn. Naast de Hilversumse gaat het om verdachten uit Capelle aan den IJssel en Rotterdam. De vrouwen zijn donderdag 6 december aangehouden.

Tot dusver hebben zich tien vrouwen tussen de 18 en 25 jaar gemeld, die slachtoffer zeggen te zijn van de vier afpersers. Een van hen is mogelijk zelfs verkracht, op het moment dat ze de man geld kwam brengen. De politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn.

De verdachten zitten voorlopig vast.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie