Crowdfunding voor docu over Hilversummer

Crowdfunding voor docu over Hilversummer
© PR
Hilversum

Twee studenten van de opleiding Journalistiek zijn een crowdfunding gestart om een documentaire te kunnen maken. Zij willen het leven van de 30-jarige Hilversummer Gillie Simons laten zien.

De studenten Yshara Abdoel Gafoer en Sander Visser over hun project: „Gillie is opgegroeid in een ontzettend onveilige omgeving. Gillie’s vader was gewelddadig, drugs- en alcoholverslaafd en stelde hem bloot aan situaties die geen enkel kind mee zou moeten maken. Het is een documentaire over de gevolgen van een onveilige jeugd en het belang van onvoorwaardelijke liefde.”

„De afgelopen weken hebben we keihard gewerkt aan het realiseren van onze documentaire. Het grootste gedeelte van de draaidagen zit erop, maar er is nog een hoop werk aan de winkel. Het produceren, filmen en het editen van een documentaire kost een hoop tijd en geld.” „Om onze documentaire daadwerkelijk tot een succes te maken en naar een hoger niveau te tillen, zijn we een crowdfundcampagne gestart”, aldus de studenten. De benodigde 2.200 euro wordt gebruikt voor puntjes op de i: „final editor, colourcorrector, filmmuziek en ondertiteling, zodat de documentaire ook internationaal bekeken kan worden.”

Via cinecrowd.com/nl/gillie is tot nu toe 760 euro opgehaald. Er kan nog zestien dagen gedoneerd worden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie