Michelin-eer Hilversumse ’Chinezen’

Michelin-eer Hilversumse ’Chinezen’
Michelingids voor Chinees eten.
Hilversum

In de allereerste officiële Michelingids die speciaal voor de Chinese keuken is uitgebracht hebben twee Hilversumse restaurants een eervolle vermelding gekregen: De Mangerie en Royal Mandarin.

Ook de Oriental Swan in Soesterberg kreeg een eervolle vermelding.

Ewan Liu, eigenaresse van Chinees specialiteitenrestaurant De Mangerie aan de Diependaalselaan in Hilversum, is trots op de eervolle vermelding. Haar restaurant wordt in de gids onder meer omschreven als ’een uitstekend restaurant waar je smaakpapillen op reis gaan door meerdere Chinese streken’. In 2016 won Ewan Liu tijdens het in Rotterdam gehouden World Championship Chinese Cuisine in twee zilveren medailles.

Michelin bedacht voor dit jaar voor het eerst in de culinaire geschiedenis een gids, die gericht is op één keukenstijl. De gids heet ’Fine Cantonese Food by the Michelin Guide 2018 – 2019’ en vermeldt ruim 290 restaurants wereldwijd die de Kantonese keuken vertegenwoordigen. In deze nieuwe Michelingids zijn maar liefst acht Nederlandse restaurants opgenomen. Chinese toprestaurants worden ook in de traditionele Michelgids behandeld.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie