EU-subsidie voor gratis wifi in Baarn en Wijdemeren

EU-subsidie voor gratis wifi in Baarn en Wijdemeren
© Foto ANP
Baarn

Baarn en Wijdemeren zijn twee van de 48 gemeenten die kunnen rekenen op een Europese subsidie van 15.000 euro om gratis wifi op publieke plekken te organiseren.

Van de 13.198 gemeenten in de EU die een aanvraag hadden ingediend zijn er 2800 geselecteerd in ,,alle hoeken’’ van het continent.

Er lagen 67 verzoeken uit Nederland. Onder meer ook Amersfoort, Breda, Lelystad, Enschede, Roosendaal, Nunspeet, Texel, Veendam Venray, Delft en Tilburg krijgen een bijdrage, maakte EU-commissaris Mariya Gabriel (Digitale Economie en Samenleving) vrijdag bekend.

Zij heeft tot 2020 120 miljoen euro te verdelen voor het zogenoemde WiFi4EU-project voor gratis draadloos internet in bijvoorbeeld bibliotheken, musea, ziekenhuizen, parken of pleinen. Het systeem moet wel minstens drie jaar in de lucht blijven.

De komende twee jaar volgen nog drie aanvraagronden, waarvan de eerste begin volgend jaar. In totaal maken ongeveer 8000 gemeenten kans op subsidie.

Baarn is blij met de subsidie en wethouder Theo Stroo laat weten dat er nu nagedacht wordt over de invulling. ,,Als het gaat om wifi in het centrum, willen we daar in samenwerking met de winkeliers een invulling aan geven”, laat Stroo via zijn woordvoerder weten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland