Oudste waterleiding straks als nieuw [video]

Halfweg

De oudste waterleiding van Nederland is volgend jaar weer als nieuw. Net als in 1853 worden gietijzeren buizen gebruikt voor het transport van drinkwater van de Waterleidingduinen in Vogelenzang naar Amsterdam.

Vierhonderd jaar historie spat er aan alle kanten van af bij dit project. Waar eerst alleen een jaagpad langs de trekvaart van Amsterdam naar Haarlem lag, kwam later de eerste klinkerweg van Nederland, daarna waterleiding, een bredere weg, trambaan en de oudste spoorlijn aan de andere zijde van het water.

„Met als gevolg dat de huidige drie waterleidingbuizen precies in het midden van de weg liggen. Die liggen ook behoorlijk diep en de ondergrond functioneert ook als een dijk. Daarom leggen we de nieuwe buizen naast de weg onder het fietspad, dat we verbreden tot fietssnelweg. De oude leidingen spuiten we vol met beton”, legt omgevingsmanager Alexander de Baar uit.

Lees ook: Oudste Nederlandse waterleiding vernieuwd

Honderd meter

Met een snelheid van honderd meter per dag worden twee nieuwe buizen voor het hoofdstedelijke drinkwater in het grond gelegd. Daarbij is niet voor kunststof, maar opnieuw voor gietijzeren buizen gekozen omdat die nu eenmaal onverwoestbaar zijn.

Oudste waterleiding straks als nieuw [video]
In hoog tempo gaan de buizen de grond in.
© Foto frans van den berg

De nieuwe buizen hebben ook een grotere capaciteit, zodat kunststof om die reden ook afviel. In juni worden ze aangekoppeld aan het waternet in Amsterdam. Het deel ten oosten van Halfweg tot aan de duinen is al eerder vervangen.

Minister Cora van Nieuwenhoven en de Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma waren enkele van de aanwezigen die hun handtekening mochten zetten op een van de acht meter lange buizen. Die buis gaat samen met een plaquette zo de grond om wellicht over 150 jaar weer te worden uitgegraven.

Verhogen

In Halfweg wordt de N200 meteen een halve meter opgehoogd, wordt in het voorjaar een nieuwe brug gebouwd en komt onder de weg een doorgang voor kleine dieren. Amsterdam grijpt de werkzaamheden aan om de weg vanaf station Sloterdijk in te richten als een stadstraat waar maar 50 km/u mag worden gereden.

Oudste waterleiding straks als nieuw [video]
© Foto frans van den berg

„Uniek is dat we dit werk combineren met andere klussen. Wanneer iedere organisatie dat afzonderlijk had gedaan, zou het vijf jaar duren. Nu klaren we de klussen in anderhalf jaar”, zegt De Baar trots tijdens een rondleiding over de bouwplaats.

Het verkeer kan tot 1 december 2019 in iedere richting slechts over een rijbaan en dat merken automobilisten. Veel bestuurders rijden om over de A9 en A5. Rijkswaterstaat telde per etmaal duizend auto’s minder op de N200.

Dat er meer files staan op de snelwegen heeft ook te maken met het drukkere najaar. Bovendien is de hoop dat met de nieuwe inrichting van de N200 sowieso minder verkeer over deze weg rijdt.

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.