Kinderraad wil lespakket over insecten

Zelf insectenhotels bouwen.
Hilversum

De kindergemeenteraad heeft deze week gestemd over de ideeën die zij hebben voor een beter Hilversum. Met ruimte meerderheid werd het idee van twee leerlingen van de Kindercampus om in te zetten op het belang van het leven van insecten gekozen.

Het idee komt van Sibelle en Borre, leerlingen van de Kindercampus. Zij willen dat er een lespakket voor scholen komt en projecten zoals ’tegels eruit, bloemen er in’ en het maken van een Insectenhotel. „Zonder insecten kunnen we niet leven, daarom moeten we goed voor insecten zorgen. Met een lespakket zorgen we er voor dat het onderwerp op scholen wordt behandeld.” De leerlingen uit de kinderraad vinden dat er meer aandacht nodig is: „We willen graag een campagne om bewustwording onder Hilversummers te stimuleren, maar dan op een leuke manier. Daarom gaan we insectenhotels maken en bloemzaadjes uitdelen.”

Op 19 december presenteren de 14 kinderen van de kindergemeenteraad hun ideeën aan de raad en het college. De volwassenen kunnen het idee echter niet ’afschieten’. De kinderraad heeft een eigen budget en het idee wordt dus uitgevoerd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.