Buurtkinderen willen speeltuin graag rookvrij

© Foto ANP

Leander Mascini
Hilversum

De kinderen in Hilversum Zuid willen graag dat hun speeltuin aan de Neuweg 175 rookvrij wordt. Wethouder Annette Wolthers geeft hier gehoor aan. Daarom wordt het terrein vanaf komende zaterdag officieel rookvrij.

Kinderwerkster Kati Lipusz van Versa Welzijn over het initiatief: „Het signaal kwam van de kinderen. Ze hebben aangegeven dat ze het heel vervelend vinden dat op sommige plekken gerookt wordt als ze spelen.” Ze vinden de sigaretten stinken en de op de grond liggende peuken vies.

Wethouder Wolthers is ook enthousiast: „Wat een goed initiatief van de kinderen om deze speeltuin rookvrij te maken. Stapje voor stapje komen er steeds meer plekken in Hilversum waar kinderen niet geconfronteerd worden met roken, dat is een goede ontwikkeling.”

Het rookvrij maken van de speeltuin wordt gevierd. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een springkussen en zijn er kraampjes met gezonde snacks.

De GGD Gooi en Vechtstreek is blij met dit initiatief. De instantie hoopt op steeds meer rookvrije sportverenigingen, kinderdagverblijven, kinderboerderijen en speeltuinen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.