Criminoloog praat bij Businessclub

Weesp

De Businessclub van de Industrie Vereniging Weesp (IVW) besteedt in samenwerking met de gemeente aandacht aan ondermijning van de ’bovenwereld’ door criminelen.

Steeds vaker proberen criminele organisaties naar de ’bovenwereld’ te komen. Ze maken hierbij gebruik van de betrekkelijke anonimiteit die bedrijventerreinen, winkelgebieden en het buitengebied hen biedt. De organisaties maken hier vooral gebruik van bij drugshandel en -productie, mensenhandel, zware milieucriminaliteit, afpersing en/of witwassen.

Wasserette

„De onderwereld maakt voor hun illegale activiteiten gebruik van diensten van ’de bovenwereld’”, zo meldt de uitnodiging. Criminelen gebruiken gewone bedrijven voor distributie, financiële handelingen, vergunningen en huisvesting van hun strafbare praktijken.

Wie denkt dat zoiets in Weesp niet gebeurt, zit ernaast. Er worden in de uitnodigingen voorbeelden genoemd van signalen.’Kappers, wasserettes of autobedrijven die overdag nooit open zijn. De boerenschuren die worden verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Zomaar een paar voorbeelden van ondermijning die ook in Weesp voorkomen’, zo laat de organisatie weten.

Criminoloog

Tijdens de Businessclub op 15 november houdt criminoloog Edward van der Torre een voordracht in de raadzaal van het stadhuis. Hij besteedt ook aandacht aan de vragen hoe bedrijven ondermijning kunnen herkennen en wat ze er aan kunnen doen.

IVW verwacht veel toeloop en vraagt belangstellenden zich aan te melden via: veilig@weesp.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie