Blaercom moet vitaler en duurzamer

Blaercom moet vitaler en duurzamer
Blaricum

Het Blaricumse dorpshuis De Blaercom moet worden verduurzaamd en financieel op een minder wankele basis komen te staan.

Met dat doel voor ogen heeft de gemeente inmiddels de kaders geschetst voor een plan van aanpak. Aan het bestuur nu de taak om te zorgen voor een degelijke onderbouwing van de plannen.

In het begin van het nieuwe jaar verwacht verantwoordelijk wethouder Gerard Knoop met een raadsinformatiebrief te komen waarin meer duidelijk wordt over die kaders. De raad heeft daar al een paar keer om gevraagd.

Een vorm van samenwerking tussen het dorpshuis en het Vitusgebouw, waarvan even sprake is geweest, is definitief van de baan. „Dat lukte niet en er was ook geen raadsmeerderheid voor te vinden”, zegt Knoop.

Hoewel het dorpshuis een particuliere onderneming is, vervult de Blaercom een belangrijke maatschappelijk rol. Daarom bemoeit de gemeente zich er ook mee en is zij bereid er geld in te stoppen. Knoop: „Het gebouw is technisch behoorlijk verouderd en niet energie-arm. Daar moet wat aan gedaan worden. Daarnaast vraagt de exploitatie dringend om verbetering. Onderzocht wordt of Versa Welzijn daarin een rol kan spelen. Voorts wordt uitgezocht of de inzet van meer vrijwilligers tot de mogelijkheden behoort.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie