Joop Daalmeijer voorzitter raadspodium Huizen

Joop Daalmeijer voorzitter raadspodium Huizen
Joop Daalmeijer.
© Wikipedia
Huizen

In het gemeentehuis van Huizen is 22 november een raadspodium over Kunst en Cultuur. Deze bijeenkomst zal worden geleid door Joop Daalmeijer.

Het thema is ‘Hoe zetten we Huizen cultureel op de kaart in de komende vijf jaar’? Iedereen die dat wil mag hierover een pitch, een korte presentatie, geven. Inmiddels hebben reeds veertien organisaties/personen zich hiervoor aangemeld, meldt de gemeente.

Kunst en Cultuurnota

Voor de gemeente Huizen moet een nieuwe kunst- en cultuurnota worden gemaakt. Een werkgroep bestaande uit raadsleden heeft daarom het initiatief genomen om een raadspodium te organiseren. ’Het doel van dit raadspodium is om te horen wat er speelt en leeft op het gebied van kunst en cultuur’, aldus de gemeente. ’De personen/organisaties die een pitch komen doen, worden vooral uitgenodigd om al hun ideeën over dit onderwerp te presenteren. Ze hoeven zich hierbij niet te laten beperken door financiële onderbouwing. Oftewel, ze worden uitgenodigd om vooral te denken in mogelijkheden en niet in beperkingen.’

Raadsleden

Tijdens het raadspodium zitten de raadsleden als toehoorders op de tribune. ’Wel neemt de raad de input vervolgens mee als belangrijke informatiebron voor de te maken nieuwe kunst en cultuurnota.’

Op 22 november gaan de deuren van het gemeentehuis om 19.00 uur open, waarna om 19.30 uur het raadspodium van start gaat. Alle inwoners, bedrijven en betrokkenen zijn van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis, want ook aanwezigen kunnen ter plekke reageren en zo hun input geven.

Aanmelden als inspreker

Personen/organisaties met ideeën die dit graag willen presenteren met een pitch tijdens het raadspodium, kunnen zich nog aanmelden als inspreker tot 16 november bij Karin de Rooij: k.derooij@huizen.nl / 035-5281350. Kijk voor meer informatie over het raadspodium op de website van gemeenteraadhuizen.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie