SoccerSquash nieuwe balsport in Huizen: voetballen op de squashbaan

SoccerSquash nieuwe balsport in Huizen: voetballen op de squashbaan
SoccerSquash.
© Foto: Coronel Sports
Huizen

Voetballen op een squashbaan? Dat kan! Deze nieuwe balsport heet SoccerSquash. Het bestaat al een paar jaar en gaat nu ook in Huizen van start. Op 28 november vanaf 20.00 uur wordt een introductieclinic gehouden, georganiseerd door de BeachClub in samenwerking met Coronel Sports, het sportcomplex aan de IJsselmeerstraat.

„SoccerSquash is een combinatie van voetbal en squash”, zegt Arnoud Wildschut van de BeachClub. „Behendigheid, balcontrole, balvoortzetting, timing. Het komt allemaal voorbij. Echt een uitdaging voor voetballers.” SoccerSquash - een paar jaar geleden serieus opgezet in Haarlem - kent inmiddels een toernooicircuit.

Er staat al een Open Huizer Soccer Squash toernooi op de rol: zondag 16 december van 12.00 tot 16.00 uur. Een kleine maand later volgt op zondag 13 januari het eerste Goois kampioenschap.

Aanmelden gaat per individu: de clinic kost 7,50 euro per persoon, deelname aan het toernooi 12,50 euro. Wie met z’n voetbalteam wil komen ballen is ook welkom. Wildschut tuigt voor zulke groepen een aparte clinic op. Alle info en aanmelden via www.beachclubhuizen.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie