Onderzoek naar oud-burgemeester Fons Hertog afgerond

Onderzoek naar oud-burgemeester Fons Hertog afgerond
Huizen

Het strafrechtelijk onderzoek naar oud-burgemeester Fons Hertog is (zo goed als) afgerond. De resultaten moeten alleen nog worden ’beoordeeld en gecommuniceerd met betrokkenen’.

Dit meldt woordvoerder Hans Robert Schepenkeuter van het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland in Arnhem. Nadere mededelingen van de kant van justitie blijven nog uit.

Medio juli van dit jaar werd duidelijk dat justitie een onderzoek was gestart naar het ’grensoverschrijdend gedrag’ van Hertog. De burgemeester van Huizen stapte een halfjaar daarvoor op, nadat zes vrouwelijke ambtenaren via een vertrouwenspersoon van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten een formele klacht hadden ingediend bij gemeentesecretaris Paul Veldhuisen.

Vervelend

Commissaris van de Koning Johan Remkes besloot echter geen nader onderzoek te laten doen naar de ’ernstige’ misdragingen. Mede om ’de vervelende randverschijnselen’ van zo’n onderzoek te vermijden. Omdat ook de gemeente geen aangifte deed, ligt het voor de hand dat tenminste een van de slachtoffers dat uiteindelijk wél deed.

Met als gevolg het nu bijna afgeronde strafrechtelijk onderzoek, dat duidelijk moet maken of er sprake is van een misdrijf en wat de omstandigheden van het misdrijf waren.

Contacten

Het onderzoek is door het OM Midden-Nederland indertijd - vanwege de ’nauwe contacten met alle burgemeesters’ in het eigen gebied - overgedragen aan de collega’s in Arnhem.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie