Invallers geven doorslag bij IJsselmeervogels

Invallers geven doorslag bij IJsselmeervogels
Robbert Olijfveld van Vogels (links) en Quentin Jacoba van Kozakken Boys struikelen over elkaar heen in de strijd om de bal.
© Foto Studio Kastermans
Tweede divisie

De invallers beslisten zaterdag de wedstrijd tegen Kozakken Boys. Met een goal en een assist had Felitciano Zschusschen een doorslaggevend aandeel in de 3-0 overwinning van IJsselmeervogels. Een andere invaller, Soufyan Moro, zette in de slotfase de kers op de taart.

Wedstrijden tussen IJsselmeervogels en Kozakken Boys zijn klassiekers in het amateurvoetbal. Het bericht, zo’n anderhalve week geleden, dat drie dragende spelers van Kozakken Boys de overstap gaan maken naar IJsselmeervogels, gaf nog een extra dimensie aan de wedstrijd. Vanuit het Werkendamse kamp was er vooral berusting dat er niet valt op te boksen tegen de vergoedingen die elders worden geboden. De rest van het amateurvoetbal keek ondertussen hoofdschuddend naar het transfercircus dat steeds eerder lijkt los te barsten. De spelers zelf trokken zich er weinig van aan. Verdediger Sanny Monteiro en spits Ahmed el Azzouti speelden een onopvallende wedstrijd en middenvelder Gwaeron Stout keek door een schorsing vanaf de tribune toe.

Zonder de geblesseerde Danny van den Meiracker ging het in de eerste helft moeizaam bij Vogels. Ondanks een goed begin en een groot veldoverwicht werden er weinig kansen gecreëerd. Alleen Robbert Olijfveld was tweemaal dichtbij een goal; de eerste keer wachtte hij te lang met schieten, de tweede keer ging zijn schot rakelings voorlangs.

In de rust bracht coach Ted Verdonkschot aanvaller Felitciano Zschusschen voor Dylan Chiazor. Dit bleek de sleutel tot succes te zijn. Met hem als aanspeelpunt voorin was het elftal dreigender dan voor rust en het was ook Zschusschen die met een schot in de bovenhoek de ban brak. Na de openingsgoal kroop Kozakken Boys wat meer uit de schulp en was het dichtbij de gelijkmaker. Keeper Jaimy Schaap ranselde de vrije trap van Tim Eekman uit de kruising. In de tegenaanval besliste de thuisploeg de wedstrijd: Zschusschen stelde Mike van de Laar in staat 2-0 binnen te tikken. In de voorlaatste minuut maakte invaller Moro er nog 3-0 van.

Na de wedstrijd beaamde coach Verdonkschot dat de wissel in de rust de wedstrijd openbrak: „Met Chiazor in de spits hoopten we wat meer diepte in het spel te krijgen, maar dat pakte niet goed uit. Met Zschusschen, die wat beter in staat is de bal voorin vast te houden, lukte het wel.” Helemaal gelukkig is Verdonkschot niet met de gang van zaken rond de transfers, maar voor onrust in de selectie is hij niet bang. „Ik had het liever nu nog niet gehad, maar je wilt als club niet achter het net vissen, daar heb ik begrip voor. Onrust? Je kon zien dat juist de invallers de wedstrijd beslist hebben en gretig zijn. Het was vandaag een overwinning van de hele ploeg.”

Soufyan Moro heeft de beslissing al genomen Vogels na dit seizoen te verlaten. „Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik elke week wil spelen en ik ben ervan overtuigd dat ik het niveau van de tweede divisie aan kan.” Ondanks de teleurstelling geen basisspeler te zijn, probeert Moro positief te blijven: „Ik heb als invaller al drie gescoord en ik wil dit jaar mijn waarde voor het team blijven bewijzen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie