Eemdijk mist stootkracht tegen Ajax

Eemdijk mist stootkracht tegen Ajax
Derde divisie zat.

Eemdijk heeft op bezoek bij de amateurs van Ajax met 1-0 verloren. Nederlagen worden door trainers vaak clichématig als onnodig bestempeld, maar in dit geval ging dat in Amsterdam voor de ’Diekers’ daadwerkelijk op.

Hoewel Eemdijk bijna een helft lang met een man meer speelde, wist de ploeg amper gevaar te stichten voor het Ajax-doel. De thuisploeg gokte op snelle uitbraken en bracht met invaller Sonny Pronk uiteindelijk een beslissende wissel. De aanvaller kopte uit een standaardsituatie op doel, waarna Jan Pieter Hartog de bal met zijn hoofd via de onderkant van de lat weghaalde. De scheidsrechter van dienst besloot op aanraden van zijn assistent echter een goal aan Ajax toe te kennen.

„We waren niet bij machte om hen kapot te spelen en zochten te weinig de voetballende oplossing. Daardoor kregen wij geen rust in ons spel”, vond speler Renco van Eeken. „We waren niet gedisciplineerd genoeg en de veldbezetting was niet zoals het hoort. Dat is een kwalijke zaak, zeker tegen tien man.”

Door de nederlaag ziet Eemdijk het gat met de veilige veertiende plek in de derde divisie oplopen naar zeven punten. De routinier baalt van de situatie waarin Eemdijk zit. „We moeten echt in de spiegel kijken, want het lijkt wel alsof er bij sommigen het besef er niet is wat er op het spel staat. We moeten echt gaan nadenken. Een stomme nederlaag als deze mag ons niet nog eens gebeuren.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie