Spakenburg pakt winst in slotminuten

Spakenburg pakt winst in slotminuten
Nathaniel Will
Arnhem

Spakenburg heeft bij Jong Vitesse een 1-2 zege geboekt. Door de overwinning zijn de ’blauwen’ aangehaakt bij de subtop.

Na de kansloze missie in de KNVB-beker tegen Willem II, waar Spakenburg een 5-0 nederlaag leed tegen de Tilburgers, moest de ploeg van trainer John de Wolf drie dagen later weer aantreden tegen een profclub. Terwijl het eerste elftal van Vitesse op bezoek ging bij koploper PSV, waren de beloften op Papendal de tegenstander.

Vitesse startte zonder de spelers die wekelijks aansluiten bij de hoofdmacht. Volgens Argjend Selimi was er echter nauwelijks sprake van een verzwakt Vitesse.

„Zij zijn eigenlijk gewoon profs. Ze trainen zeven keer in de week en zijn veel fitter dan wij. Ook hebben wij doordeweeks nog gespeeld, dus we moesten het goed georganiseerd en compact houden en daarbij hopen op uitbraken”, verklaarde de aanvaller.

In de eerste helft lukte het Spakenburg nog niet echt om gevaarlijk te worden, maar Jong Vitesse creëerde ook weinig.

„Zij hadden wel het meeste balbezit, maar deden daar vrijwel niets mee. Dat kwam ook doordat wij vanuit onze taken speelden en heel georganiseerd stonden. De 0-0 ruststand was terecht.”

Na de rust kreeg Spakenburg een aantal kansen om de score te openen. Philip Ties en Jordi Bitter waren echter niet secuur in de afwerking. Aan de andere kant stond doelman Leon ter Wielen twee keer zijn mannetje bij kansen van Jong Vitesse.

Uiteindelijk nam Spakenburg via Philip Ties de leiding. In de slotfase kwam Vitesse langszij waardoor beide ploegen de punten leken te gaan delen. Nathaniel Will dacht dat anders over en schoot vlak voor tijd de winnende binnen.

„Eigenlijk was een gelijkspel terecht geweest. Het was geen hoogstaande wedstrijd en we mogen wel zeggen dat het een gelukkige overwinning was. Aan de andere kant moet ik zeggen dat we geloof bleven houden in een goed resultaat en ervoor zijn blijven knokken als team”, aldus de 21-jarige Selimi.

Volgens de aanvaller, afgelopen zomer overgekomen van Eemdijk, is Spakenburg echt een team geworden onder De Wolf. „Bij de winnende rende iedereen het veld in, zelfs de trainer die alles al heeft meegemaakt. We gaan voor elkaar en de staf door het vuur en deze overwinning is daar een beloning voor.”

De komende twee wedstrijden in de tweede divisie speelt Spakenburg thuis, Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys komen op bezoek op De Westmaat. „Als we in die duels minimaal vier punten halen, staan wij in de top vier. Dat is de plek waar we willen staan”, aldus de aanvaller.

Jong Vitesse-Spakenburg 1-2

69. Philip Ties 0-1, 82. Özguür Aktas 1-1, 88. Nathaniel Will 1-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie