Onderzoek naar toekomst De Lieberg

Het zwembad.
© foto studio kastermans
Hilversum

De gemeente Hilversum is een onderzoek gestart naar scenario’s voor de toekomst van zwembad De Lieberg aan de Jan van der Heijdenstraat.

Dit voorjaar moest het zwembad ontruimd worden. Door een gebrek aan frisse lucht werden zwemmers en personeel onwel. Uiteindelijk moesten de luchtkanalen schoongemaakt worden. De gemeente heeft, zoals deze krant eerder in mei meldde, afspraken gemaakt met Optisport over het onderhoud en beheer van het zwembad om toekomstige incidenten te voorkomen. En er is budget voor onderhoud vrijgemaakt. Volgens de gemeente garandeert dit voor de komende tijd een veilig en adequaat functionerend zwembad.

Daarnaast is de gemeente nu gestart met het aangekondigde onderzoek naar scenario’s voor de toekomst. Het bad is ’na 42 jaar verouderd’. ’Hierdoor zijn de onderhoudskosten en exploitatiekosten hoog. Bovendien is het zwembad verre van duurzaam’, zo meldt Hilversum. De gemeente verzamelt relevante informatie en gaat in gesprek met belanghebbenden zoals zwemclubs. Daarna wordt overlegd met de gemeenteraad.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.