Premium

Moord op vrouw (22) in Hilversum was ’noodweer’

Moord op vrouw (22) in Hilversum was ’noodweer’
Hilversum

De 22-jarige vrouw die op maandag 9 juli dood werd aangetroffen in een villa aan de Waldecklaan in Hilversum is 3 dagen daarvoor, op vrijdag 6 juli, door messteken om het leven gebracht. De 22-jarige verdachte Kelvin M. zegt zijn toenmalige vriendin uit noodweer te hebben gedood.

Er wordt steeds meer duidelijk wat er zich heeft afgespeeld op vrijdagochtend 6 juli in de studentenvilla aan de Waldecklaan in Hilversum. Tijdens de proforma zitting bij de rechtbank Lelystad zei de advocaat van de verdachte dinsdag dat haar cliënt de moord op zijn vriendin bekent, maar dat hij uit zelfverdediging handelde. De Rotterdammer zegt dat hij onder de douche stond toen zijn vriendin hem uit het niets met een mes aanviel. Uit angst zou hij haar het mes hebben afgepakt en hebben gestoken.Wat de reden was dat zij hem aanviel werd niet duidelijk. Ook niet waarom M. zijn vriendin zo zwaar verwondde dat zij overleed.

Het onderzoek naar de moord loopt nog. Er komt nog een bloedsporenonderzoek in de villa om te verifiëren of het verhaal dat M. tot op heden heeft verteld, klopt.

Ook heeft de rechtbank het verzoek van de officier van justitie goedgekeurd een geheugendeskundige met M te laten praten. De verdachte beweert aan geheugenverlies te lijden. De officier van justitie heeft zo haar twijfels omdat hij nu juist het meest belastende deel van die avond, de toedracht van de moord, niet meer goed kan herinneren.

De Rotterdammer is 10 dagen na de moord aangehouden in een ziekenhuis waar hij was opgenomen na een verkeersongeval. Een paar uur na de moord, op 6 juli, is M. op de A27 ter hoogte van afrit Hilversum aangereden door een auto. Het vermoeden bestaat dat de verdachte zelfmoord wilde plegen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.