Ontroerd door gulle giften voor Voedselbank

Henske Jakobs (links) en vrijwilliger Gerard zijn dolbij met de gulle gift voor de Voedselbank van een klant van AH Kerkelanden.
© foto voedselbank Gooi en omstreken
Hilversum

Ze loopt al heel wat jaren mee, maar is nog steeds ontroerd door de hartverwarmende reacties en gulle giften voor ’haar’ voedselbank.

Henske Jakobs, coördinator van uitgiftepunt Hilversum van de Voedselbank Gooi en Omstreken stond zaterdag met een groep van meer dan dertig vrijwilligers in het filiaal van Albert Heijn in winkelcentrum Kerkelanden. Met het verzoek aan klanten om deze zaterdag wat extra’s op de band bij de kassa te leggen voor de Voedselbank. ,,Ongelooflijk hoeveel we gekregen hebben. Ruim 85 volle kratten hadden we aan het eind van de dag. Tot de rand gevuld met soep, shampoo, wasmiddelen, zonnebloemolie en pastasaus. Ook de collectebus die we bij ons hadden was aan het eind van de dag goed gevuld. En van bakkerij Le Fournil van de Gijsbrecht hebben we heerlijke lekkernijen gekregen voor alle vrijwilligers die in touw waren voor ons.”

Testament

Jakobs is haast overdonderd door de betrokkenheid van het winkelend publiek bij de organisatie die Hilversummers die het financieel zwaar hebben van voedingsmiddelen en andere artikelen voorziet. ,,Een vrouw kwam met een kar vol houdbare artikelen naar ons toe. Ze woont alleen en doet elke week een klein beetje boodschappen. Dit keer was ze haar kar heerlijk aan het volladen voor de voedselbank. Fantasisch. Net als de dame die mij een lege winkelkar gaf en zei dat ik hem vol mocht laden. Ik had hem tot de helft gevuld en toen kwam ze naar me toe en drong erop aan dat hij echt tot de nok toe gevuld moest worden. Ze steunt ons elke keer op deze manier. De Voedselbank staat in haar testament vertelde ze.”

De jongste vrijwilliger die zaterdag in actie kwam was 13 jaar, de oudste 83. Ook zes leerlingen van het tweetalig ATC zetten zich zaterdag in voor de Voedselbank.

Zaterdag 15 december is de Voedselbank Gooi en Omstreken bij Jumbo aan de Larenseweg in Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.