Saai topduel Katwijk-Vogels blijft onbeslist

Katwijk

Katwijk en IJsselmeervogels hebben zaterdag in een matig duel de punten gedeeld: 0-0. De verwachtingen waren hooggespannen, maar het duel kwam nooit los.

Beide ploegen versterkten het middenveld voor de confrontatie op De Krom. Organisatorisch en verdedigend had men vrijwel niets van elkaar te vrezen.

Mede ingegeven door de blessure van Danny van den Meiracker gokte IJsselmeervogels op de snelheid van Robbert Olijfveld en Dylan Chiazor. Echt gevaarlijk werden ze nauwelijks.

„De uitslag zegt eigenlijk genoeg. We hielden elkaar in toom en wilden allebei absoluut niet verliezen. Dan zit er niet meer in”, zei trainer Ted Verdonkschot. De oefenmeester bestempelde het duel met de kampioen van vorig seizoen als testcase voor zijn ploeg.

„We hebben niet voor ze ondergedaan. Dat is een prettig punt, maar dat neemt niet weg dat we soms hebben nagelaten ze pijn te doen. Aan de andere kant; als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In die opdracht slaagde IJsselmeervogels, maar de ’rooien’ zagen door het gelijke spel AFC de koppositie weer overnemen. Zaterdag speelt IJsselmeervogels op de eigen Westmaat tegen Kozakken Boys. Een pikant duel, gezien de midweeks bekend gemaakte transfers van Gwaeron Stout, Ahmed El Azzouti en Sanny Monteiro.

Bij Katwijk werd op de wedstrijddag Jan Zoutman gepresenteerd als trainer. De man die met IJsselmeervogels in 2010 en 2011 de landstitel bij de amateurs won, volgt de ontslagen Jack van de Berg en interim-trainer Cees Bruinink op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal