Blog Hanneke Gaat Groen: Kratje Slank

Blog Hanneke Gaat Groen: Kratje Slank

Sinds ik begonnen ben met deze blog, heb ik al heel wat verschillende maaltijdboxen uitgeprobeerd. Gewoon omdat je dan altijd voorzien wordt van verse producten en toch heel gezond kunt eten.

Aangezien er bij mij ook best een paar kilo af mogen, raakte ik onlangs geïntrigeerd door de term ’Kratje Slank’. Dat is een maaltijdkrat die Mieke Kosters (van onder meer het boek’Van XL naar S’) heeft samengesteld in samenwerking met maaltijdboxbezorger De Krat.

Hoe kwam Mieke Kosters op het idee van dit kratje? ,,Mijn bedrijf heette altijd ’Het geheim van slanke mensen’, maar dit is onlangs omgedoopt tot ’Skinnyminds’. Wij richten ons op mensen die willen afvallen zonder dieet. Dat doen wij door in te zoemen op de psychologie achter eten. Veel mensen denken dat ze heel veel dingen niet meer mogen eten als ze willen afvallen. Wij geloven niet in ’niet mogen’ maar in ’zelf kiezen’. Vaak krijg ik de vraag wat je mag eten als je wil afvallen en dat is dus het probleem. Mensen leunen te vaak op anderen als het gaat om afvallen. Het is juist belangrijk dat je zelf leert de goede keuzes te maken. Je bent per slot van rekening volwassen. Ik ben niet je moeder die zegt dat je dat tweede snoepje niet mag eten. Maar mensen willen natuurlijk wel graag inspiratie en daarvoor heb ik enkele boeken met recepten gemaakt, waaronder ’Van XL naar S’. Dat gaat niet om kledingmaten, maar de XL-recepten bevatten wat meer calorieën en de S-recepten bevatten betrekkelijk weinig calorieën.’’

,,De Krat was ooit de eerste maaltijdbox in Nederland. Zij brengen verse, seizoensgebonden producten die rechtstreeks van de boer komen. Eefje, de oprichtster van De Krat, en ik zitten samen op voetbal en tijdens gesprekken ontdekten we dat er tussen ons veel overeenkomsten zijn. Toen besloten we om samen het project ’Kratje Slank’ op te zetten. Daarmee willen we mensen helpen om drie dagen in de week complete maaltijden aan te leveren die helpen bij het afslanken.’’

Blog Hanneke Gaat Groen: Kratje Slank

,,Al hun kratten bevatten gezond eten, maar afvallen en gezond eten zijn wel echt twee verschillende dingen. Sommige gezonde gerechten bevatten wel degelijk veel calorieën, al zijn dat vaak wel calorieën waar je lichaam veel aan heeft. Maar slanker word je daar dan niet van. Wel gezonder’’, aldus Mieke Kosters.

De kratten van Mieke Kosters bevatten inderdaad lekkere, gezonde gerechten, die niet ingewikkeld zijn. Vooral dat laatste vond ik fijn op drukke dagen. Natuurlijk moet je ook in staat zijn om zelf gezonde maatlijden te verzinnen, maar met dit Kratje Slank krijg je wel weer fijne, nieuwe inspiratie.

Meer nieuws uit Nieuws

Keuze van de redactie