Redactieraden willen einde strijd om TMG

Redactieraden willen einde strijd om TMG
Demonstratie bij aanvang van de rechtszaak.
© ANP
Amsterdam

De redactieraden van de Holland Media Combinatie en De Telegraaf, hebben in brieven John de Mol opgeroepen te stoppen met zijn pogingen om TMG over te nemen.

Het Belgische Mediahuis en VP hebben inmiddels zestig procent van de aandelen. De Ondernemingskamer stelde Talpa, het bedrijf van John de Mol, in het ongelijk op de kritiek van het bedrijf over de wijze waarop de biedingsstrijd op TMG verloopt. Desondanks bleef Se Mol deze week aandelen kopen (hij heeft nu 26,7 procent). Het is onduidelijk of hij de overnamestrijd met Mediahuis staakt.

De redactieraad van deze krant schrijft daarom: ,,Wij refereren aan uw uitlatingen in een recent interview: ’Als er een patstelling ontstaat op aandeelhoudersniveau, dan zou ik na een tijdje mijn conclusies trekken. Voornamelijk omdat het voor TMG een hele slechte zaak zou zijn. Je zou het bedrijf echt lamleggen voor een bepaalde periode.’ Bovendien herinneren wij u aan ons kennismakingsgesprek in Laren: u zei toen dat u ‘als verliezer ook het aandelenpakket zou verkopen’.’’

Ook de redactieraad van De Telegraaf wil dat John de Mol stopt.

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.