Mediahuis belast topman met integratie TMG

Mediahuis belast topman met integratie TMG
© TLG
Amsterdam

De overname van de Telegraaf Media Groep (TMG) door Mediahuis is nog niet rond, maar het Belgische bedrijf heeft al een bestuurder aangewezen die de beoogde samenvoeging met onder meer NRC Media in goede banen moet leiden. Huidig bestuursvoorzitter Marc Vangeel wordt daarvoor verantwoordelijk.

Dat is vrijdag intern bekendgemaakt, meldt dagblad De Limburger, dat zelf ook tot de Mediahuis-familie behoort. Vangeel (55) ,,gaat de verdere groei van Mediahuis in Nederland coördineren'', aldus de krant. Daarvoor legt hij zijn andere functies binnen het bedrijf neer, ook die van directeur van Media Groep Limburg.

Mediahuis is verwikkeld in een overnamestrijd met televisiemagnaat John de Mol om het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf. Daarbij trekt de Belgische krantenuitgever samen op met de grootste aandeelhouder van TMG, de familie van Puijenbroek.

Onder TMG valt ook Holland Media Combinatie, uitgever van de kranten Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant.

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.