John de Mol zit nog steeds achter TMG aan

John de Mol zit nog steeds achter TMG aan
AMSTERDAM

John de Mol is nog altijd voornemens om Telegraaf Media Groep (TMG) in te lijven.

Zijn advocaat verklaarde donderdag op de aandeelhoudersvergadering van TMG dat het biedingsbericht van De Mols bedrijf Talpa momenteel ter goedkeuring ligt bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Het is al een tijdje stil rond De Mol, maar volgens de Talpa-raadsman zijn de intenties van de mediamagnaat rond TMG ,,ongewijzigd''. De advocaat nam overigens slechts kort het woord op de aandeelhoudersvergadering, na vragen van beleggersclub VEB.

Om TMG is al een aantal maanden een overnamestrijd aan de gang. Het moederbedrijf van De Telegraaf en de puzzelboekjes van Keesing heeft daarbij al ingestemd met een ander overnamebod, dat van het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis en zijn huidige grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek.

De kans dat De Mol TMG nog in handen krijgt, lijkt vrij gering. Zijn bod van 6,50 euro per aandeel is wel iets hoger dan de 6,00 euro die Mediahuis en de Van Puijenbroeks neertellen, maar die laatste twee beschikken samen al over een ruime meerderheid van de aandelen.

De bijeengekomen aandeelhouders kregen op de vergadering verder uitleg over waarom TMG voor een samengaan met Mediahuis heeft gekozen. Er waren ook vragen over de plannen met Keesing, waarvan Mediahuis heeft gezegd dat het dit onderdeel zou willen verkopen. Binnen het bestuur van TMG is daarover echter nog geen besluit genomen; dat zal pas gebeuren nadat het bod van Mediahuis naar verwachting medio juni gestand is gedaan.

Vooruitlopend op het afronden van de deal werd de benoeming van Mediahuis-topman Gert Ysebaert en diens operationeel directeur Paul Verwilt tot commissarissen van TMG alvast ter stemming gebracht. Hun aanstelling kon rekenen op goedkeuring van de vereiste meerderheid van de aandeelhouders. Ook met andere ingebrachte voorstellen werd ingestemd.

Holland Media Combinatie, uitgever van Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant, is ook een onderdeel van TMG.

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.