De Mol beraadt zich op stappen in zaak TMG

De Mol beraadt zich op stappen in zaak TMG
Advocaten voorafgaand aan de uitspraak van de Ondernemingskamer die het verzoek van Talpa om een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Telegraaf Media Groep heeft behandeld.
© ANP
AMSTERDAM

John de Mol beraadt zich op vervolgstappen in de overnamestrijd rond de Telegraaf Media Groep (TMG), nadat zijn mediabedrijf Talpa dinsdag bot heeft gevangen bij de Ondernemingskamer in Amsterdam.

De kansen van De Mol op een overname van het krantenconcern lijken evenwel verkeken. Al zijn verzoeken tot voorlopige voorzieningen zijn door de rechter afgewezen.

De uitspraak betekent dat er geen onafhankelijke commissaris bij TMG komt. Die had de overnamestrijd tussen het Talpa van De Mol en de Belgische tegenstrever Mediahuis mogelijk een nieuwe wending kunnen geven, maar de rechter zag geen reden tot twijfel over de gang van zaken bij TMG.

De Mol voelt zich benadeeld omdat de commissarissen van TMG begin maart steun betuigden aan het bod van concurrent Mediahuis, terwijl hij een hoger bod op TMG in het vooruitzicht heeft gesteld.

Volgens De Mol was er geen sprake van een gelijk speelveld bij TMG, ook omdat grootaandeelhouder en TMG-commissaris Guus van Puijenbroek samen optrekt met Mediahuis, maar ook die bezwaren wees de rechter van de hand.

Talpa liet weten op de beurs opnieuw een plukje aandelen TMG te hebben gekocht. Het belang van Talpa in het moederbedrijf van dagblad De Telegraaf is daarmee een fractie groter geworden en staat nu op 26,72 procent.

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.