Veel files en overlast op Hemelvaartsdag

Veel files en overlast op Hemelvaartsdag
© Foto: ANP

Automobilisten hebben donderdag veel last van vertraging en files op de wegen. Vooral richting de kust is het druk.

Volgens de Verkeersinformatiedienst was het op Hemelvaartsdag nog nooit zo druk op de weg. Rond het middaguur stond er ongeveer 125 kilometer file.

Vanuit Duitsland kwam de verkeersstroom al vroeg in de ochtend op gang. Ook de oosterburen kunnen genieten van een lang vrij weekend. De intocht van het vakantieverkeer zorgt voor files op de A12 en A1 in westelijke richting. Rond 11.45 uur stond het verkeer op 42 plaatsen stil en zorgde voor een kleine 200 kilometer file.

Een ongeluk op de A58 bij knooppunt Markiezaat zorgt sinds de vroege ochtend al voor lange files op die weg en de op de A4 die daarop aansluit.

Op de weg richting de Zeeuwse kust is slechts een rijstrook beschikbaar waardoor er lange files en vertragingen tot drie kwartier zijn ontstaan. Rond 11.00 is de weg weer opengegaan, maar waren de files nog lang, meldt de Verkeersinformatiedienst VID.

Ook de komende dagen wordt grote drukte verwacht. Vanaf vrijdag wordt er gewerkt aan de A4 tussen Amsterdam en Den Haag. Ook op de A1 en A6 wordt het weekend weer aan de weg gewerkt. Door het verwachte mooie weer wordt ook verkeersdrukte richting de kust verwacht.

Meer nieuws uit Nieuws

Keuze van de redactie