Botsing tussen meerdere auto’s bij Muiden, vertraging voorbij [update]

Botsing tussen meerdere auto’s bij Muiden, vertraging voorbij [update]
Muiden

Automobilisten op de A1 richting Amsterdam moesten maandagochtend rekening houden met veel vertraging. Vanwege een ongeluk met meerdere auto’s waren er twee rijbanen afgesloten.

De vertraging liep volgens de ANWB in sommige gevallen op tot maar liefst 2 uur. Rond 7:00 stond er al 10 kilometer file. Tussen 7:30 en 8:00 nam de vertraging af. De weg is inmiddels weer bij.

Niet alleen op de A1 waren er problemen op de weg. Automobilisten komen maandagochtend op veel plaatsen vast te staan, ondanks dat voor een groot deel van het land de herfstvakantie is begonnen. Volgens Rijkswaterstaat stond er om 07.45 uur al bijna tweehonderd kilometer file. Vooral ongelukken en daardoor dichte rijstroken zijn daar debet aan.

Zo gebeurde er een ongeluk bij Barneveld, op de weg richting Amsterdam. Ook bij Hoenderloo was een ongeval. Al met al stond er rond 08.00 uur 18 kilometer file op de A1 vanuit Apeldoorn richting Amsterdam. Ook op de A4 van Amsterdam naar Den Haag ging het mis na een ongeluk, met een lange file tot gevolg.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie