Autisme of erg verlegen? Jongerencentrum Huizen start Chill Aut!

Judit Bende en Redouan Ouled Radi, jongerenwerkers van Connect in Huizen.
© foto studio kastermans/ben den ouden
Huizen

Als je een vorm van autisme hebt, of erg verlegen bent, kan het lastig, of zelfs onmogelijk zijn, om zomaar een jongerencentrum binnen te wandelen.

„Jammer”, vinden Judit Bende en Redouan Ouled Radi, jongerenwerkers van Connect in Huizen. Om deze doelgroep (leeftijd 13 tot 16 jaar) toch te bereiken hebben zij samen met de gemeente en het Centrum voor Jeugd en Gezien Chill Aut! bedacht: avonden speciaal voor deze jongeren. Donderdag 18 oktober is een kennismakingsavond.

„Een overzichtelijk, duidelijk programma met veel structuur. Dat is heel belangrijk voor deze jongeren”, legt Redouan uit. „Als het te onvoorspelbaar is, kunnen zij een gevoel van onveiligheid ervaren. Dat proberen wij hier weg te nemen. Zodra ze zich comfortabel voelen, kunnen ze net als iedereen sociale contacten opbouwen, lekker samen chillen.”

Chill Aut! biedt een gevarieerd programma. Zo staat er een pokeravond op de rol, een filmavond, een workshop dansen en rappen en een avondje ’impro-theater’. „Juist voor deze jongeren is dat spannend omdat improviseren sowieso iets onvoorspelbaars in zich heeft. Maar wij hopen dat de kids zich zo veilig voelen dat ze hierin mee durven te gaan”, zegt Judit.

Kids choice

Er is ook ruimte voor eigen inbreng, ’kids choice’ genoemd. „Maar daar beginnen we niet direct mee. Eerst kunnen ze lekker meedraaien met de activiteiten die wij aanbieden.”

Dat er veel belangstelling is voor Chill Aut! weten Judit en Redouan zeker. „De wens voor speciale avonden komt vanuit de jongeren zelf. We hebben nu al een flink aantal inschrijvingen. Leuk! We hebben er zin in!”

De kennismakingsavond voor jongeren en hun ouders is op 18 oktober 19.00 tot 20.00 uur bij Jongerencentrum Connect aan het Gooierserf 124 in Huizen. Chill Aut! start op 1 november en loopt tot 31 januari, iedere donderdagavond van 19 tot 21 uur Alle info: www.connect.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.