Hilversumse scholen hebben rookvrije pleinen

© foto PR

Leander Mascini
Hilversum

De achttien schoolpleinen van de openbare basisscholen in Hilversum zijn vanaf deze week rookvrij.

Wethouder Annette Wolthers (onderwijs) gaf hiervoor maandagochtend het startschot op De Dubbeldekker aan de Oude Amersfoortseweg.

Dat deed Wolthers door samen met de kinderen van De Dubbeldekker een bord te onthullen. Dat blauw met witte bord zit aan het hek om het schoolplein en wijst ouders maar ook leraren er op voortaan geen sigaret meer op te steken op het schoolplein.

Voorbeeld

De wethouder benadrukt de importantie van deze actie: „We willen bereiken dat kinderen in Hilversum rookvrij kunnen opgroeien. Want als zij opgroeien met een rookvrij voorbeeld, is de kans veel groter dat ze zelf nooit beginnen met roken.”

Bestuurder Geert Looyschelder van scholenvereniging Stip Hilversum is het met de wethouder eens. Kinderen moeten op een rookvrij schoolplein moeten kunnen spelen.

Looyschelder: „De openbare basisscholen in Hilversum vinden het belangrijk dat kinderen in een gezonde, rookvrije omgeving opgroeien. Daarom willen we dat leerlingen op onze schoolpleinen niet worden geconfronteerd met volwassenen die roken. Leerkrachten én ouders zijn hét voorbeeld voor kinderen.”

Meer rookvrij

De GGD Gooi en Vechtstreek zit achter het initiatief ’een rookvrije generatie’, waar ook deze actie onder valt.

Uiteindelijk moeten niet alleen alle schoolpleinen, maar ook sportverenigingen, kinderboerderijen en speeltuinen in de regio rookvrij worden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.