Zoekplaatje: 40 Jaar bij Rotterdamse Bank

,,Mijn vader, de heer H. Born, was veertig jaar werkzaam bij de toenmalige Rotterdams Bank aan de Stationsstraat in Hilversum.”© Foto’s: Streekarchief Gooi enm Vechtstreek

Eddie de Paepe
Hilversum

De man die op het zoekplaatje van vorige week (nr. 479) wordt gefeliciteerd is Herman Born, die in 1959 zijn 40-jarig jubileum vierde bij de Rotterdamse Bank.

Dat meldt Mieke Noyons-Willemse uit Hollandsche Rading. De foto is volgens haar gemaakt op 1 augustus 1959.

,,De receptie werd gehouden in restaurant Zomerdijk Bussink, ondergebracht in Hof van Holland. Op de foto staan de jubilaris, met schuin erachter zijn echtgenote en naast de heer Born zijn schoondochter. De familie Born woonde in die tijd aan de Eemnesserweg en waren onze buren. Ik was hun buurmeisje en heb tijdens de receptie geassisteerd.”

Jongste bediende

Ook J. Born uit Hilversum reageerde op de foto. ,,Mijn vader, de heer H. Born, was veertig jaar werkzaam bij de toenmalige Rotterdams Bank aan de Stationsstraat in Hilversum.”

Born startte op 15-jarige leeftijd als jongste bediende op het kantoor van deze bank in Middelharnis, schrijft zijn zoon. ,,In 1928 werd hij toegevoegd aan de staf in Hilversum, waar hij na diverse promoties procuratiehouder werd.”

Stevens maakte de foto tijdens de receptie in een zaal van Hof van Holland aan de Kerkbrink. ,,Achter mijn vader staat mijn moeder, de dame rechts is mijn ex-echtgenote”, meldt zijn zoon. ,,Zelf was ik op dat moment in het buitenland. Tien jaar later zou mijn vader nog zijn 50-jarig jubileum vieren in de Tuinzaal van Hotel Gooiland. Inmiddels was hij drager van de eremedaille in goud in de Orde van Oranje-Nassau.”

Louis Armstrong

Joop Böhm reageerde nog op het zoekplaatje (nr. 478) met de band van Louis Armstrong.

,,De reactie van Rob Mhijn, dat het optreden heeft plaatsgevonden op 20 oktober 1949 in AVRO-studio 1 lijkt me zonder meer juist. Bij de commentaren in de krant van 9 oktober, lees ik nergens de naam van Velma Middleton, de zangeres die doorgaans van de All-Stars deel uitmaakte en die ik geheel links op de foto meen te herkennen”, schrijft Böhm.

,,Het concert in het Amsterdamse Concertgebouw, waar Hans ten Hagen naar verwijst, is wellicht het concert waar ik getuige van ben geweest op 2 oktober 1952. Behalve Armstrong bestond de All-Star groep toen uit Trummy Young trombone, Bob McCracken klarinet, Marty Napoleon piano, Arvell Shaw bas en Cozy Cole drums. De vocaliste was toen (ook?) Velma Middleton.”

Hierboven het nieuwe zoekplaatje (nr. 480). Drukke activiteiten in een werkplaats. Waar en wanneer is deze foto gemaakt? En wat wordt er gemaakt?

Helpen bij dit zoekplaatje kan via fotostevens@gooieneemlander.nl of De Gooi- en Eemlander, Seinstraat 28, 1223 DA Hilversum

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.