IJsselmeervogels onderuit bij Jong Vitesse [video]

Jacob-Jan van de Groep
Arnhem

IJsselmeervogels heeft op bezoek bij Jong Vitesse de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Door de nederlaag verloor de ploeg van trainer Ted Verdonkschot de koppositie aan AFC.

Voetballend was het ondermaats wat Vogels liet zien in Arnhem.

,,We gaven elkaar te weinig opties om aanspeelbaar te zijn. Daardoor gingen spelers twijfelen en Jong Vitesse gaf ons niet de tijd om naar oplossingen te zoeken. Wij misten een aantal belangrijke spelers terwijl door het interlandweekend bij Vitesse juist spelers meededen die normaal in het eerste spelen. Alles bij elkaar was het te veel van het goede voor ons om op te vangen”, zei Verdonkschot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee doelpunten kort na elkaar na een klein uur spelen gaven de doorslag in Arnhems voordeel. De aansluitingstreffer van Jeffrey Buitenhuis kwam te laat.

De nederlaag was de eerste in de officiële speeltijd in een reeks van vijftien wedstrijden onder leiding van Verdonkschot. ,,Dat zit er dan natuurlijk een keer aan te komen. Er zat dit weekend helaas niet meer in, zo eerlijk moeten wij zijn”, oordeelde de coach.

Door de nederlaag zijn de ’rooien’ van de hoogste trede in de tweede divisie verstoten. ,,Als koploper en als IJsselmeervogels zijnde word je opgejaagd. Wij moeten met die status leren omgaan. Tegenslagen horen erbij en we moeten hier ook niet te rouwig om zijn. Dit hoort ook bij voetbal.”

Jong Vitesse-IJsselmeervogels 2-1

58. Patrick Vroegh 1-0, 59. Anil Mercan 2-0, 86. Jeffrey Buitenhuis 2-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal